Waarom drink je geen gewoonte

Waarom drink je geen gewoonte

Café Amersfoort

Als het gaat om feestjes, festivals en braderieën, zijn kinderen van de middelbare school een populaire keuze. Rapporten zeggen dat schooljeugd wel 12 blikjes pop per week consumeert! In Engeland is dat meestal niet zo, maar als je je inspant, ga je gommen met recepten voor alcoholvrije vervangers, dus is het misschien verstandig om het de rest van het feest bij gezonde middeltjes te houden.

Behalve dat het een gezellige plek is om thee en koffie te drinken, kunnen cafébezoekers ook een eigenaardigheid hebben over hun drankjes. Wanneer iedereen één voor één naar de bar wordt gebracht, kan de barmedewerker “aww yeeaah” zeggen, wat “wat is dit?” betekent – nogal Creools wanneer hem een blikje pop wordt aangeboden. Het antwoord ligt beneden, dus als iemand zegt “ah, dat is het” is dat een uitnodiging om iets anders te proberen, in plaats van de aanbeveling van de barman op te volgen.

In Groot-Brittannië is dat meestal niet het geval, maar Amerikanen en anderen die drinken, geven gehoor aan de oproep van de barman als hij zegt “what’s for dinner?”. De oproep voor een niet-alcoholische vervanger wordt veel meer een gelegenheid door de aanwezigheid van een orgeldraaier.

In het algemeen is het tegen de wet om alcohol te schenken in apub, maar de handhaving van de drankwetgeving is zeer vlekkerig, zelfs tot vreemde en vreemde eisen. Dit is het gebied waar bars en restaurants met vergunning “groen” moeten gaan: zij mogen niet alleen de drank niet schenken, maar ook helemaal geen alcohol schenken!

Dus wat is de oplossing hiervoor? Nou, waarom vullen bars hun schappen niet gewoon met gezondere dranken? Als het idee van een alcoholvrije vervanger niet aanlokkelijk is, waarom dan niet gewoon het logo en de opdruk veranderen en iets leukers en opvallenders serveren? Waarom geen “deuren”-logo, waarbij alle bezoekers de kans krijgen om hun lievelingseten te laten patroneren door een van hun “ingewijden”? Geef de patron bij wijze van spreken vooral wat meer speelruimte bij het aanvragen van een aangepast drankje, niet alleen om het opgedronken te krijgen, maar ook om met de verkoper te praten. Dit gaat verloren als de serveerder onmiddellijk blijk geeft van irritatie of zich omdraait als hij niet regelmatig in dienst is.

Het is niet slecht voor de lol, tenslotte, en je vrienden zullen nog steeds van je houden. Maar als je steeds met dezelfde oude kebabs blijft zitten, en het enige verschil is dat je nu een paar andere mensen hebt om mee af te wisselen, dan zal weinig toewijding je veel meer goed doen. Het meest bevredigende en merkbaar leuke deel van een eetervaring, zoals bij elk kunstwerk, is de creatieve presentatie van het eten, en je kunt niet anders dan je geduld en je momentum verliezen als dit alles is wat je hebt om mee te werken.

Het geheel moet echt van een hoog niveau zijn, en de manier waarop het wordt geregeld is even belangrijk als de gerechten die worden opgediend. Neem de tijd om zelf een buffet samen te stellen en vraag rond, zodat iedereen die je kent een kans heeft om een deel te krijgen. Op die manier krijg je precies de juiste half-gare supercombinatie, en je maag zal je dankbaar zijn.

Lees meer

Borrelen