Koken in Frankrijk

Koken in Frankrijk

Eten afhalen Venray

Ons geliefde restaurant vertrekt vanuit zijn thuisbasis in Zuid-Frankrijk om een nieuwe zomer-hotspot “pleasure town” te worden voor alle liefhebbers van lekker eten!

Oostkapelle – restaurant in het zuiden van Frankrijk is zich langzaam aan het omvormen tot een realistisch vooruitzicht voor duurzame maaltijden ook. Toch is het afhalen van voedsel uit een restaurant nog steeds een grote uitdaging en een paar socialisatie fungeert als een grote afschrikking voor veel mensen. Wel, niet alles is verloren. Sociale zwembaden zijn zeer populair in Frankrijk en dus, zoals zo vaak het geval is, socialiseren en het bevredigen van onze eetlust is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Kooklessen worden steeds populairder als sociaal evenement. Kooklessen zijn ongelooflijk geëvolueerd! Het is nu niet alleen mogelijk om aan een kookles deel te nemen, maar ook om er het beste van te maken. Bijengerechten, zoals ze worden genoemd, kunnen nu in het comfort van uw eigen huis in elkaar worden geflanst. Als je niet veel tijd hebt en je wilt er niet uitzien, koken en eten zoals de Fransen, kies dan uit de bijenkorf of de ahornsiroop!

Voor de boeddhisten onder u: maak uw keuze uit de RWL boeddhistische kooklessen en breng uw gemeenschap samen voor een maaltijd in een niet-alledaagse omgeving. Wij bevelen het Lucky Raspberry Leaf Tea Bread aan, dat vegetarisch en Glutenvrij is en gemaakt is met biologische zonnebloemolie en bosbessen! En hieronder vind je een link naar een gratis recept van een van onze workshops. Nogmaals, verwijzingen zijn altijd welkom!

Franse Brood Sociëteiten

Wij bevelen een Sociëteit voor Medelevende Consumptie (SCC) in Frankrijk aan. Die zijn meestal erg goed, vooral als je de geboorteplaats niet hoeft te doorstaan.

Frisse Ideeën

In het Verenigd Koninkrijk steunen we graag lokale bedrijven en amuseren we ons in de culinaire krochten van de concurrerende keuken. Waarom doen we in Frankrijk niet hetzelfde? Als u meer wilt weten over onze kleine vriend, Le Guide Culinaire, zoek dan eens op Google. U vindt er een schat aan informatie over alle aspecten van de keuken, van de traditionele tot de micro-mosterd.

Let op je manieren: Frans en Duits – Eten in Frankrijk

Zoals altijd heeft u bij een maaltijd in Frankrijk veel keuzemogelijkheden in vrijwel elk restaurant. In tegenstelling tot de gebruikelijke verlegen binnenkomers, stellen de Fransen zich open voor alles tegelijk, en kunt u het beste vlees, de beste vis, de beste salades en de beste wijnen geserveerd krijgen, zolang u in Frankrijk dineert. Zijn alleraardigste glimlach zal u uiteindelijk trots maken. Het is tenslotte zijn zaak, en u bent zijn klant. U zult merken dat de porties royaal zijn en dat het brood, de boter en het fruit en de kazen op het menu voortreffelijk zijn. Hij zal u oppoetsen met zijn zilveren service lepel, en zal beleefd genoeg zijn om aan te bieden uw water te brengen, ook al had u om water gevraagd. Wanneer hij met u afspreekt, brengt hij uw water in een kristallen bokaal, en maakt de drank in uw glas af met een kraantje. U krijgt ook een kristallen glas. Hij heeft het allemaal al eens gezien. Ja! Hij kent zijn plaats.

Het standpunt van de Fransen over hun eten is dat ze filosofisch zijn, en zeer serieus. Ze nemen hun eten zeer serieus, en laten geen verslappende blik zien als het op de details aankomt. Als u de kans krijgt om in een van hun restaurants te eten, zorg er dan voor dat u dit privilege niet misbruikt. Dit betekent natuurlijk dat u met respect met het eten omgaat.

Ze zijn ook serieus over hun hygiëne. Voordat je gaat zitten, voel je het tafelkleed in je hand. Ze hebben het voor u verzorgd.

Lees meer

Surinaams eten