Wat is halal?

Wat is halal?

 

indiaseWat is halal

Niet alle vlees is halal. Als het vlees van een dier niet meer dan 300 pond weegt, moet een stuk vlees minder dan 1 kg wegen. Als het vlees als halal wordt verkocht, moet het dus van de grond worden opgeraapt door iemand die de juiste kleding draagt. Je mag geen dier slachten dat ouder is dan 18 jaar.

Chef-koks met gelooide huiden zijn trots op hun vlees en zullen u vertellen dat het de 10 tot 12 uur voorbereiding die het kost om het dier te doden meer dan waard was. Zij zorgen er ook voor dat hun handen schoon zijn voordat zij het vlees aanraken. Het dragen van geschikte kleding is een must. Ze mogen hun vlees ook niet mengen met iets anders. Als je halal vlees eet, moet je dat doen met een oudere metgezel, vriend of familielid.

Wat betekent halal? Halal is een Arabisch woord dat “wettig” of “legaal” betekent. Halal voedsel wordt onderverdeeld in zes categorieĆ«n.

1. Varkensvlees2. Wortelen3. Kruiden4. Vruchten5. Vlees6. Groenten7. Overige8.

De meeste niet-moslims kunnen niet beweren dat hun vlees halal is. Er zijn een paar religies die vlees halal maken om een bepaalde reden. Moslims moeten ook hun handen reinigen. De kashrut (de reeks regels die het voedsel van de joodse en christelijke manieren regelt) verschilt in hoe het halal te maken.

Kashrut zegt dat insecten, varkensorganen en delen van runderen allemaal verboden zijn. Het vlees van het dier kan alleen worden gegeten door ritueel slachten. Beluga kaviaar is een vlees dat slechts enkelen mogen consumeren.

Wat gebeurt er als het in een vleeswinkel wordt gevonden?

Het is zeer waarschijnlijk dat het vlees in de winkel halal is. Het probleem dat het vlees niet koosjer is, wordt opgevangen door de winkelsteward. Als het niet mogelijk is om het halal te maken, zal de steward van de vleeswinkel het vlees hoogstwaarschijnlijk niet serveren.

De volgende vraag is: wat is halal (toegestaan) enharar (verboden)? In de islamitische visie heeft deze vraag geen betekenis omdat het vlees en de andere voedingsmiddelen van dezelfde soort zijn. Hoe meer het vlees te vinden is, hoe hoger de graad van zuiverheid.

De mate van zuiverheid (segars) wordt gemeten in twee delen: de duur van het maalproces en de duur van de inweektijd.

1. Het vlees moet zo vers mogelijk zijn. Vlees dat gedurende lange tijd wordt bewaard, kan vuil, vochtig en met veel gedode insecten erin worden aangetroffen. De as die eruit gefilterd is, is niet noodzakelijk een teken van versheid. U kunt opgeslagen vlees onrein vinden. Daarom is het niet aan te raden vlees lang te bewaren. En men kan ook nooit weten hoe oud het vlees in de winkel is.

De beste tijd om vlees te eten is ofwel onmiddellijk na het slachten (b.v. eenden, schildpadden, gevogelte) ofwel onmiddellijk na het slachten (b.v. wilde vogels). Daarna moet het vlees grondig worden gekookt met groenten en rijst.

Samenvattend kan men zeggen dat een matige zuivering zoals water nodig is om vlees te kunnen eten. Ook room- en andere vegetariƫrs hebben naar verhouding meer water in hun lichaam nodig. Maar zij zijn niet bereid te sterven omdat zij geen vlees kunnen eten.

Lees meer:

Halal eten

Halal restaurant