Spaanse Wijnproeverij

Spaanse Wijnproeverij

Spaanse wijnproeverij

Een Spaanse wijnproeverij is een avondevenement waarbij mensen wijnen proeven en proberen te raden welke wijn het beste bij bepaalde spijzen past. Aan het eind van de proeverij beslissen de proevers wat ze wel en niet lekker vonden. Denk eraan als je de naam van de wijn niet kunt uitspreken, doe de wijn dan in iets als een emmer, blikje, afslank Achieve, of voeremmer.

De drie fasen van een (soms dagenlange) proeverij:

Uitschakeling van het proefrek – dit is de eerste fase van een Spaanse wijnproeverij. Op dit punt moet u de meeste wijnen in een kamer hebben, maar niet alle wijnen. Bijna iedereen zal er de voorkeur aan geven ten minste één wijn te proeven in een kamer met andere mensen – en zorg ervoor dat u niet alleen bent. Ruiken en proeven – hier zult u de wijnen ruiken. U kunt de meest geoxideerde wijnen eerst ruiken en daarna de andere proeven. Dit is het stadium waarin het belangrijk is om ontspannen en gezellig te zijn. Het is tenslotte een wijnproeverij en geen sollicitatiegesprek.

De andere stadia van een (soms dagenlange) proeverij:

Proeven – dit is de derde fase waarin u de wijnen op tafel moet leggen om ze te proeven. U zult bij het proeven van de wijnen merken dat er een ‘draaiing’ in uw gehemelte optreedt wanneer de smaken en texturen van de wijnen zich van de ene wijn naar de andere verplaatsen. Raak vertrouwd met deze wijnen: op het moment dat u proeft, zult u een draaiing in uw mond voelen wanneer de wijnen in en uit uw mond bewegen (de smaken meedragen) en ook in de manier waarop uw mond proeft (de smaak van de wijn neemt geleidelijk toe). Terwijl u proeft, gebruikt u de glazen om een slechte uitlijning te corrigeren. Drink ook wanneer uw mond of uw ogen een gesprek beginnen aan te knopen met de wijn: dit noemt men het ‘liquoriseren’ van uw wijn.

Drinken – bij elke wijn moet u nadenken over de smaak om er zeker van te zijn dat de wijn een goede aanvulling zal zijn op uw maaltijd. Een zware rode wijn is een goed voorbeeld van een goede, stevige maaltijd. Wanneer u lichte wijnen bij uw maaltijden drinkt, beperkt u uw mogelijkheden. Probeer lichter te drinken wanneer u dineert met een lichte maaltijd. Omdat het diner een van de belangrijkste gebeurtenissen in uw leven is, moet u ervoor zorgen dat de wijn die u drinkt de juiste is voor de gelegenheid.

Proef – nadat je de wijnen hebt geproefd, bedenk dan wat je nog kunt proeven. Vergeet niet aan de wijn te ruiken voordat je hem opschrijft! Als je iets opschrijft wat je niet kunt ruiken, zal dat geen verrassing zijn wanneer je aan je wijn nipt.

Eerste Hulp Behandeling – er kunnen snijwonden of andere wonden zijn die u moet behandelen. Laat uw wond ten minste een uur weken en breng dan een kompres aan en wikkel de wond in een doek.

Voedselvergiftiging – sommige voedingsmiddelen zijn giftig en maken u ziek als u ze eet. Probeer je hiervan bewust te zijn en houd wat je eet weg van anderen.

Vergiftigd worden door eten of drinken is zeer onaangenaam.