Hoe word je een chef-kok?

Hoe word je een chef-kok?

Private chef

Een private chef is verantwoordelijk voor het bereiden van maaltijden. Private chefs zijn verantwoordelijk voor het plannen, bereiden en klaarmaken van maaltijden die aan hun klanten worden geserveerd. Ze doen intensief onderzoek naar ingrediënten, gerechten en bereidingswijzen. Zij creëren een origineel menu. Er zijn zelfs mensen die een private chef inhuren om hun maaltijden te bereiden en de kwaliteit van hun leven te verhogen. Een chef-kok is de persoon die verantwoordelijk is voor alles in de keuken. Hij is degene die beslist over de menu’s, zaken doet, de telefoon en e-mails beantwoordt, en de voedselaankopen regelt. Als u van plan bent om een private chef-kok te worden, zijn hier enkele tips die u zullen helpen uw eigen bedrijf te runnen.

Doe uitgebreid onderzoek naar uw doelmarkt. Wat willen ze precies? Wat is hun budget? Wat voor soort menu willen ze eten? Hoe zit het met hun budget? Ik herinner me mijn verbazing toen ik ontdekte dat mannen die in restaurants werken ook van lekker eten houden. Zij zijn meer van de mensen die regelmatig uit eten gaan en zich te goed doen aan uitstekend eten.

Kies uw gebied van expertise. Er zijn restaurants, resorts, hotels, gezondheidsclubs, co-working spaces, creatieve inbouwruimtes … noem maar op. Ik raad u aan te ontdekken waar uw klanten naar op zoek zijn.

Administreren is bijna eindeloos. Je moet ernaar streven een workaholic te zijn. Als je elke ochtend bijna in tranen wakker wordt, realiseer je dan dat dit een baan is. En geen leuke ook. Het raadplegen van foodies is een must. Elke nieuwe stijl van koken of leren koken is een innovatie van een soort. Je moet grenzen stellen, want dit is niet altijd in het voordeel van je klant.

Begrijp natuurlijk dat uw klanten om twee redenen eten. Een, om tijd te besparen; en ten tweede, om geld te besparen. Uw taak is het budget te beheren, recepten te standaardiseren, aantrekkelijke voedselcombinaties aan te bieden, ze af te wegen en te analyseren. U kunt vaststellen dat een gezonder menu of een gezondere portiegrootte aanvaardbaarder is. Het standpunt van uw klant is een gegeven. Ondanks het feit dat gezond eten duurder is, zijn velen niet te beroerd om het te bewaren voor het weekend, of voor de volgende dag.

Beheer je tijd. Dit is geen tijd om te verslappen. Iedereen moet zijn deel van het werk doen. Maar niemand mag minder eisen van zijn collega’s. Iedereen moet zijn of haar best doen. Niet iedereen zal even toegewijd zijn aan dit werk, maar dat betekent nog niet dat iedereen altijd even productief zal zijn. Sommige mensen zullen meer geneigd zijn om te werken dan de andere. Dat betekent niet dat ze slecht of superieur zijn, op welke manier dan ook. Een van mijn studiestudenten had het zo druk met haar studie dat ze nauwelijks tijd had voor een toiletpauze. Daarna ging ze naar een sportschool, want ze had iedereen pijn gedaan.

Begrijp dat dit soort veeleisend werk automatisch een zware last op de schouders van de koks legt. Als u zich afvraagt hoe zwaar die last kan worden, bedenk dan het volgende: koks moeten jongleren met zes pannen eten tegelijk, zonder tijd om te rusten. Als ze niet zorgvuldig met de gerechten omgaan, riskeren ze hun eigen ongelukken. Zij kunnen vereisen overweegt te gaan tot een meer dan uur lange shift, met eventueel een aantal werknemers die nodig zijn om te verblijven in de keuken op hun eigen in het geval de zaak heeft een aantal onvoorziene hik.

Verder zal geen restaurant floreren of bloeien als de koks lui zijn. Wie de voorkeur geeft aan rust, zal ontdekken dat chef-kok zijn een prijs heeft. Als je niet bereid bent om in de keuken te werken en er de hele tijd te zijn, kun je besluiten om in een restaurant te gaan werken als kok. Dit beroep vergt niet zo veel werk, maar het geeft je ook niet veel vrijheid. Er is geen gebrek aan kameraadschap, maar je mist misschien de kameraadschap van het nauw samenwerken met collega-koks.

Als u besluit de koksriem op te pakken voor een carrière in dit beroep, zult u ontdekken dat het ook geen sinecure is. Integendeel, chef-kok zijn kan uitputtend zijn. Je zult lange dagen moeten maken en op alles voorbereid moeten zijn. Behalve, natuurlijk, als je een souschef bent, dan heb je meestal de vrijheid om je shifts te kiezen en te vertrekken wanneer je maar wilt. Tegelijkertijd heb je ook veel flexibiliteit wat betreft de plaats waar je gaat werken.

Dus ja, je kunt de top bereiken als je bereid bent hard te werken en de mogelijkheid hebt om perfectie na te streven. Maar let wel, het zal niet komen zonder hard te werken.