De geschiedenis van Sushi

De geschiedenis van Sushi

Close Upfoto Van Drie Sushi

Het Japanse eten is over het algemeen bekend om zijn trendy en kleurrijke presentatie. Het wordt gewoonlijk gegeten met andere gerechten, de zogenaamde broodjes. Er zijn eigenlijk geen standaardvormen voor broodjes. Ze worden verkocht als een verscheidenheid van vormen, waaronder daikon, komkommer, en ei. Net als in oosterse restaurants worden de hoofdgerechten geserveerd met zure room en andere minder zoete zaken.

lichaamsbouw van sushi

De diëten van de Japanners zijn zeer streng. Ze eten geen externe vetten zoals vet en eieren, en geloven dat een maaltijd niet compleet is zonder rijst en vis. Vandaar dat vis en zeevruchten deel uitmaken van hun dagelijkse dieet. Buiten Japan worden het vlees en de rijst echter meestal als hoofdgerecht geserveerd. De rijst kan als garnering worden geserveerd, zonder in een kommetje te worden gewikkeld.

Geschiedenis van sushi

De geschiedenis van sushi is een interessante. Van oudsher aten Japanners rijst en vis samen, als gang. In de tweede helft van de 19e eeuw maakten de bewoners van het eiland Aizu een einde aan deze gewoonte. Vandaar dat de sushi die vandaag de dag wordt gegeten, is uitgevonden door de mensen van Aizu.

De sushi die wij kennen is de westerse gewoonte. Ook al zijn de rijst en de vis al gemengd, door de westerse manier van serveren verliest het zijn essentie. De nieuwe stijl is dan ook om de rijst en de zeevruchten te mengen, met sojasaus of vissaus. Het hoofdgerecht wordt dan opgediend in kleine porties, borden genoemd.

De oorsprong van het gerecht is nog niet bekend. Men denkt dat het gerecht afkomstig zou kunnen zijn van de Maleisische Ginatai, die rond de kustgebieden van Japan woonden. Anderen denken dat het gerecht uit China afkomstig zou kunnen zijn. Maar geen van de oorspronkelijke eters weet waar het idee vandaan komt.

Rijst als versiering

Rijst is decoratie voor andere dan de Japanse. In de Chinese cultuur staat de witte rijst voor elegantie, en de elegante slierten zijn gemaakt van rijst. Maar voor de Japanners is rijst gewoon een basisvoedsel, gebruikt om hun soldaten en reuzen te voeden.

De sliertjes rijst worden omwikkeld met nori, ook wel zeewier genoemd, en op de dag zelf geserveerd. Daarom moet de nori in de rechterhand worden gehouden, en de eetstokjes in de linker. Zelfs het hebben van eetstokjes is voor dit doel uitgevonden. De Japanners hebben ook al lang de gewoonte om rijst met hun vingers te eten.

De voordelen van Japanse Sushi

De voordelen van Japanse sushi zijn gemakkelijk te zien. Ten eerste is Japanse sushi in bijna alle restaurants ter wereld verkrijgbaar. Dit maakt het de meest populaire internationale keuken. Bovendien, na het kennen van de vele tradities en culturen, kan sushi worden beschouwd als een belangrijk onderdeel van de wereldwijde keuken. Zelfs in Japan wordt de kunst van het sushi maken als een kunst behandeld. Vandaar dat het algemeen bekend staat als de kunst en wetenschap van het maken van sushi.

De vele tradities en culturen over de hele wereld hebben invloed gehad op de soorten sushi. Aziatische sushi, bijvoorbeeld, is populair geworden in de Verenigde Staten. Ten slotte zijn de smaken en kenmerken die in elke sushi aanwezig zijn ook divers. Dit komt omdat het afhangt van de vis en van het specifieke seizoen. De uitgaven per hoofd zijn bij sushi hoger dan bij andere levensmiddelen. De reden hiervoor is dat het weinig koolhydraten bevat en veel eiwitten en voedingsstoffen.

Hoewel sushi over het algemeen als een delicatesse wordt beschouwd, is het ook gemakkelijk te produceren en biedt het veel gemak aan de mensen. Naast het leren van de verschillende traditionele methoden om sushi te maken, kunnen mensen ook de inhoud van een sushi receptenboek leren. Met behulp van deze boeken kan een persoon leren hoe hij of zij een sushi-maaltijd kan maken. Dit komt omdat sushi niet te gaar hoeft te zijn en op vele manieren kan worden bereid. Het is echter nog steeds essentieel om de ingrediënten en de kooktechnieken te kennen. Daarom is het leren maken van sushi essentieel voor iemand. Er zijn echter nog veel meer elementen te leren en onder de knie te krijgen in de kunst van het sushi maken. Hier zijn enkele van deze elementen.

Sushi kook materialen

Een van de fundamentele elementen is de sushirijst. Deze wordt gemaakt van witte rijst en reepjes zeewier. De rijst wordt gekookt en het zeewier wordt ook in reepjes gesneden. Deze worden vervolgens omwikkeld met de rijst. Dit is het basisrecept, maar er zijn veel verschillende variaties.

Het vlees, de zeevruchten en de groenten moeten in dunne plakjes worden gesneden. Dit is om ervoor te zorgen dat het voedsel zeer voedzaam is, maar toch nog smakelijk is. Bovendien moet het eten een unieke en heerlijke smaak hebben.

Niet-traditionele sushi

Tegenwoordig kan niet-traditionele sushi ook worden beschouwd als een vorm van sushi, maar het wordt niet gemaakt met rauwe vis. Bij deze vorm wordt zeewier gebruikt als omhulsel voor smakelijke rijst en wordt er vis in gedaan. Het is dus heel anders dan de traditionele vorm.